تربچه، نگين سبزي خوردن است كه نبايد به آن به چشم يك سبزي تزئیني نگاه شود. توصيه ميكنيم صرفا به تربچه سبزي خوردن اكتفا نكرده و از هر بهانهاي براي خوردن اين تربهاي نقلي استفاده كنيد. تربچه براي هضم غذا، مقابله با احتباس آب، مقابله با كلسترول بد خون و همچنين پاكسازي كبد فوقالعاده است. در ادامه با گلچيني از خواص اين تربهاي نقلي آشنا میشويد.
دوست كبد و رودهها
تربچه دوستدار واقعي سلامت دستگاه گوارش است. به خاطر اينكه ميتواند ترشح صفرا را افزايش دهد. همين موضوع هم باعث سمزدايي و تميزي كبد و كلا بدن ميشود. تركيبات موجود در تربچه همچنين باعث تخليه صفرا به سمت اثنيعشر ميشوند كه همين كار باعث بهبود عملكرد كيسه صفرا ميشود. نتايج پژوهشهايي كه روي حيوانات انجام شده است، نشان ميدهد كه تربچه و حتي برگهاي آن حاوي تركيبي است كه ميتواند فعاليت روده را افزايش دهد.
خواص ديورتيك
اگر مدتي است احساس ميكنيد كليههايتان بهاندازه كافي كار نميكند و بهاندازه كافي ادرار دفع نميكنيد تربچه را دريابيد. تربچه باعث افزايش ميزان ادرار شده و كليهها را تميز ميكند. اين سبزي كوچك حاوي ميزان زيادي پتاسيم (۲۴۳ ميليگرم در ۱۰۰ گرم) ميباشد كه باعث افزايش دفع ادرار ميشود. از آنجايي كه ميزان سديم تربچهاندك است خاصيت ادرارآوري و سمزدايي آن بيشتر ميشود.
كنترل كلسترول خون
اگر نميدانيد چگونه چربي خونتان را كنترل كنيد و بعد از هر وعده غذايي دلتان شور ميزند تربچه را دريابيد. مواد غذايي سرشار از فيبر مانند تربچه (۱. ۶ ميليگرم در هر ۱۰۰ گرم) نقش مثبتي در كنترل كلسترول خون دارد. علاوه بر اين، همانطور كه گفتيم تربچه تاثير زيادي روي عملكرد كبد دارد. بايد بدانيد كه حدود ۸۰ درصد چربي خون از همين كبد توليد ميشود. اگر كبدتان درست كار كند بدون شك به راحتي ميتوانيد كلسترول خونتان را كنترل كنيد. در نهايت اينكه بايد بدانيد نتايج يك پژوهش چيني نشان ميدهد كه تربچه حاوي آنتياكسيدانهايي است كه قادرند ميزان كلسترول، تريگليسيريد و همچنين قند خون را كاهش دهند. توجه داشته باشيد كه صرفا با مصرف تربچه نميتوانيد ميزان كلسترول خونتان را تنظيم كنيد به خصوص اگر دچار مشكل چربي خون بالا باشيد. بايد يك تغذيه سالم و سرشار از سبزيجات ديگر و همچنين غلات كامل داشته باشيد.
جلوگيري از سرطان
تربچه مانند انواع كلمها و ديگر سبزيجات غدهاي تاثير آنتياكسيداني دارد. براي همين هم ضدسرطان محسوب ميشود. توجه داشته باشيد كه مصرف منظم تربچه سدي در برابر ابتلا به سرطان معده و كولون ميشود. آنتياكسيدانهاي موجود در تربچه مانند «آنتوسيانينها» باعث كاهش احتمال تشكيل تومورها و افزايش رشد سلولهاي سرطاني ميشود.
دوست قلب
تربچه خطر بيماريهاي قلبي و عروقي را كاهش ميدهد. اين سبزي كوچك مانند تمام كلمها و سبزيجات غدهاي ديگر مانند شلغم و غيره سرشار از گوگرد ميباشد كه اين تركيبات گوگردي سلولها را از گزند آسيب و بيماريها حفظ ميكنند. نتايج پژوهشهاي آمريكايي نشان ميدهد كه مصرف روزانه سبزيجاتي مانند تربچه و انواع كلمها باعث كاهش تجمع هموسيستئين در خون ميشود. زماني كه ميزان اين اسيدآمينه بالا باشد خطر بروز بيماريهاي قلبي و عروقي نيز بيشتر ميشود.
.: Weblog Themes By Pichak :.